volwassenen.jpg
paard.jpg
werkwijze-volwassenen.jpg
volwassenen-contact.jpg
volwassenen.jpg

Volwassenen


Volwassenen

SCROLL DOWN

Volwassenen


Volwassenen

Loopt er iets niet lekker in uw leven? Of loopt u tegen terugkomende levensthema’s aan? Heeft u te weinig energie en zit u niet lekker in uw vel en wilt u daar verandering in brengen? Dan kan kunstzinnige therapie u hier mee helpen.

Kunstzinnige therapie is een non-verbale therapie waarbij schilderen, tekenen en boetseren het medium zijn. Het beeld maakt zicht- en benoembaar wat er innerlijk leeft of geleefd wil worden.

De verschillende materialen en technieken hebben ieder hun eigen specifieke werking en vragen elk iets anders van de maker. Gekozen wordt dat wat passend is (materiaal en techniek) om een ontwikkeling in gang te brengen en om tot inzichten te kunnen komen. 


 

'Kunst geeft niet het zichtbare weer, 

kunst maakt het onzichtbare zichtbaar.' 

 

Paul Klee

 
paard.jpg

Voor wie?


Voor wie?

Voor wie?


Voor wie?

 

Kunstzinnige therapie wordt o.a. ingezet bij:

  • levensvragen
  • zwaarmoedigheid / depressie
  • eetstoornissen 
  • studie of loopbaanswitch en -vragen / re-integratie
  • burn-out
  • (chronische) ziekte
  • rouw
  • terugkomende levensthema's
 
werkwijze-volwassenen.jpg

Werkwijze


Werkwijze

Werkwijze


Werkwijze

In een eerste gesprek maken we kennis en vertelt u over uw hulpvraag.

De eerste drie therapiesessies zullen gebruikt worden om een beeld te vormen. Deze beeldvormingsfase maakt zichtbaar wat nodig is. Aan de hand van het kennismakingsgesprek, de ontmoetingen en de eerste beelden wordt een vervolgplan uitgewerkt. Daarna start het vervolgtraject waarin gewerkt wordt aan het betreffende thema. Het aantal therapiesessies wordt in overleg bepaald en varieert van 7, 9 of 12 sessies. Elke therapiesessie duurt drie kwartier.

Aan het einde van het traject zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden om dit traject af te ronden. Met de verworven inzichten en de gemaakte ontwikkeling kunt u zelf weer verder.


 

Anne (26 jaar, verpleegkunde-studente): 

‘Al vanaf het allereerste moment zorgde Miriam ervoor dat ik mij op mijn gemak voelde. Tijdens de kennismaking maakten wij een wandeling door het Cronensteijnpark, dit heb ik als zeer prettig ervaren. 

Ik was wat verbaasd en ik moest er aan wennen dat er een plan klaar lag. Ik was onder de indruk van de precisie waarmee het geschreven was, de correctheid in het beschrijven van ons kennismakingsgesprek en de beschreven werkwijze. Een van mijn eerste gedachten die toen in mij op kwam was: ‘Ze had helemaal geen pen en papier in het Cronensteijnpark!’ Er was niets overgeslagen.

Wat ik sterk vond aan het kunstzinnige therapie traject was de compleetheid. Er was ook aandacht voor de kleine zaken, de precisie waarmee gewerkt is. Deze sfeer en deze aandacht hebben er aan bijgedragen dat ik mijn gevoelens en emoties weer toe kon laten.

Op mijn hulpvraag: Wat wil ik? Heb ik geen eenduidig antwoord. Wel is mij een belangrijk onderdeel hiervan duidelijk geworden. Om deze vraag te beantwoorden moet ik eerst meer weten over: Wie ben ik? De therapie gaf mij de ruimte om dit verder te exploreren.
Dit traject heeft er dan ook aan bijgedragen mijzelf meer te kunnen omarmen zoals ik ben en daarin steviger te staan.


Door het kunstzinnig werken werden mij inzichten zichtbaar gemaakt. Ik heb het kunstzinnige werken echt als een waardevol en bruikbaar medium ervaren in dit proces, omdat je er niet onderuit kunt om aan te kijken van datgene wat uit jou zelf komt. Je ziet een beeld van wat er innerlijk in jou zelf leeft of van hoe jij bent.´

 
volwassenen-contact.jpg

Contact


Contact

Contact


Contact

 Natuurlijk kunt u mij altijd vrijblijvend een bericht sturen. Ik zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Naam *
Naam