Werkwijze

In de kunstzinnige therapie werk ik met het kind vaak aan de hand van een (fictief) verhaal dat is toegespitst op de individuele situatie van het kind. Het is een verhaal waarin het kind zich kan identificeren met de hoofdpersoon. Dit geeft het kind een herkenningspunt en op indirecte wijze tips hoe het met zijn gevoelens en/of situatie om kan gaan. Daarbij maakt het kind gevoelsmatig een verbinding met het verhaal door kunstzinnige oefeningen (tekenen, schilderen of boetseren).

Tijdens de eerste afspraak maken we door middel van een gesprek kennis met elkaar en vertellen de ouders en/of het kind meer over de hulpvraag.

De eerste drie therapiesessies worden gebruikt om een beeld te vormen van het kind en om samen een basis te leggen voor het vervolgtraject. Aan de hand hiervan zal ik een begeleidingsplan schrijven. Daarna start het vervolgtraject. Het aantal therapiesessies wordt in overleg bepaald en varieert van 3 tot bijvoorbeeld 7 of 12 sessies. Elke therapiesessie duurt ongeveer drie kwartier en kan onder schooltijd plaatsvinden.

Aan het einde van het traject zal er een evaluatie met de ouders en het kind zijn. Gedurende het traject is er wederzijdse ruimte voor vragen m.b.t. het traject.

 

Klik op de afbeeldingen voor de volledige weergave.